Vita Solar s.r.o. - reference/zkušenosti

Rubriky:

Reklama
LB L. Baader @lukas.baader298 před 2 roky16.09.2021 07:46:36
Vita Solar s.r.o. - reference/zkušenosti

Dobrý den,
máte někdo vlastní zkušenost nebo informace o této firmě?
vitasolar.cz

Líbí se mi počet cyklů akumulátoru (běžně 4-6 tisíc).

Nic jsem o firmě nenašel. Datum vzniku je 2010, takže to nejsou žádní nováčci. Jen mě trochu děsí jejich účetní uzávěrka se ziskem cca 12 tisíc. https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-de…

Pokud by nikdo neměl reference, tak by mě zajímal názor na použité značky panelů a akumulátoru:

solární panely mono SUNTECH 545 Wp half cell (mají záruku 25 let na pokles výkonu a 12 let na mechanické poškození)
akumulátor SMILE-HV-T10 8.2 kWh modular (STORION T10 má záruku na baterie 10 let)
asymetrický tří fázový hybridní měnič o výkonu 10.000 W (maximální instalovaný výkon 16.000 W)
K baterii uvádějí: vysoký počet nabíjecích cyklů - 10.000 cyklů při 90 % využití baterie(jaro-podzim). Světový standart u LIFEPO4 baterií je dnes minimálně 8.000 - 10.000 cyklů, počet cyklů je základní parametr který hovoří o životnosti baterie.

Jako výhody uvádějí například:
využitelnost baterie - jaro-podzim 90 %, zima 70-80 %(podle stavu nabití) - instalovaná kapacita baterie není využitelná, jestliže mám instalovanou kapacitu u našeho řešení 8,2 kWh je využitelná kapacita 7,4 kWh, u jiných baterií například PYLONTECH je již od výroby maximální využitelná kapacita 80-70 %(dáno zárukou výrobce), tzn. pokud máte instalovanou kapacitu 9 kWh, je využitelná kapacita 6,3 kWh. S takovouto kapacitou baterii ucyklujete.

díky dálkové správě se jednou za rok provádí update BMS a EMS v závislosti na aktuálním SOC(stavu nabití) baterie, což má zásadní vliv na životnost uložiště - skládaným systémům takto dělat update nelze

budoucí rozšířitelnost systému - FV panely až do 16 kWp, kapacita baterie 50 kWH!!!( skládané systémy je již po roce problém doplnit - různé napětí na článcích)

prosumer function - momentálně v ČR nedostupná funkce, nicméně se zapracovává do legislativy(cca 2022), ALPHA ESS je v tomto nadčasová, budete moct obchodovat s el. energií. V systému je osazeno PLC(malý průmyslový počítač), které ovládá vybíjení a nabíjení baterie(neplést s BMS) a budete se tak moci účastnit tzv. "chytrých sítí"

peak shaving - vyhlazení odběrových špiček

Děkuji za informace.

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.