Tepelné čerpadlo vzduch - voda a stávající otopný systém + radiátory

Rubriky:

Reklama
JR Jiří Rozkovec @jiri.rozkovec před 2 roky19.09.2021 18:12:57
Tepelné čerpadlo vzduch - voda a stávající otopný systém + radiátory

Zdravím všechny a prosím o radu. Máme velký starý rodinný dům cca 290m2 podlahové plochy, který v současné době vytápíme krbovými kamny s výměníkem, kdy teplo / teplá voda / je rozváděno z výměníku po celém domě k jednotlivým radiátorům. Nyní jsme se rozhodli , že bychom chtěli v domě instalovat tepelné čerpadlo Vzduch - voda a nahradit tak stávající vytápění dřevem v krbových kamnech. Nevíme však , zda by současný otopný systém v našem domě byl vhodný také pro nové tepelné čerpadlo, nebo zda bychom museli např. radiátory nebo rozvody měnit. Máme deskové radiátory viz. přiložené foto. Stáří radiátorů je 2/3 radiátorů cca 10 let a 1/3 radiátorů 3 roky. Takže vůbec nevíme, zda mohou být vhodné i pro zamýšlené tepelné čerpadlo. Mohl by nám prosím někdo poradit, zda bude nutná také výměna radiátorů či nikoliv ? Případně pokud je výměna radiátorů nutná, jaký typ radiátorů by bylo nejvhodnější použít ?? Předem velice děkujeme za informaci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.