"Netopíme" po výměně kotle Viadrus U26 za U22 Economy

Rubriky:

Reklama
PM Petr M @petr.m448 před 2 roky20.09.2021 10:03:24
"Netopíme" po výměně kotle Viadrus U26 za U22 Economy

Dobrý den,

poradíte prosím?

předem se omlouvám pokud je zde podobné téma, ja ho nenašel.

Vyměnili jsme původní kotel Viadrus U26, 4 články za nový Viadrus U22 Economy, 4 články/25kW. Komín průměru 18cm, nerez. Topí se vetšinou měkkým dřevem. Kotel vytápí dva byty v nezatepleném rodinném domě. Původní kotel hřál tak, že při teplotě vody 60-70C bylo v horním patře domu až moc teplo.

První zátop v novém kotlu byl pro mě nemilým překvapením, protože po rozhoření ohně, ohřátí komínu a uzavření zkratovací klapky kotel přestal dobře spalovat. Dostat teplotu vody na 50C trvalo snad 3 hodiny při ne moc dobrém spalováni s velkým vývinem kouře. Když jsem otevřel zkratovací klapku tak se spalování znatelně zlepšilo. Po vyhasnutí ohně zůstala část nespáleného dřeva a celý vnitřek kotle je pokrytý dehtem. Tohle jsem dosud neznal, v původním kotlu jsem topil bez jakéhokoliv dehtu. Může někdo znalý poradit, co dělám špatně?

EDIT: Zapojení je s čerpadlem (i samotíž, otevírána když vypadne proud), expanzní nádoba, výška komínu 9,2m, nerezový komín izolovaný v celé délce.

Petr M.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.