TČ pro 40 let starý dvougenerační dům - otázky

Rubriky:

Reklama
KK K Kab @kuba.kabat před 2 roky21.09.2021 15:58:02
TČ pro 40 let starý dvougenerační dům - otázky

Dobrý den, máme klasický břizolitový, dvoupatrový RD (10x10m). Obvod. stěny tl.350mm, nový plast okna, nezateplená půda (bude se pokládat vata 300mm+) Tuto poslední zimu budeme topit starým kotlem Slokov na uhlí ( nenašel jsem výkon, ale cca 30kw). Příští rok budeme pořizovat TČ vzduch-voda. Aktuální systém je samotížný, 7x stoupačka - dva radiátory na stoupačku + otevřená expanzní nádoba s přívodem i zpátečkou na půdě. Největší spodní radiatory mají přívod 1". Myslím, že klasický příklad otevřeného samotížného systému.

1)
Může tento otevřený systém fungovat s oběhovým čerpadlem a celkově s TČ, nebo bude problém otevřená exp. a budu muset systém předělat na uzavřený? Proč?

2)
Radiátory jsou původní - takové ty plechové deskové v béžovém provedení. Spád je myslím 75/65. Chci je vyměňovat postupně v následujících letech, má někdo osobní zkušenost, zda s nimi dokáže TČ utopit dům ? Nechceme žádné přetopené místností... obýv. max 21°C, ložnice 19°C apod. Prosím o zkušenosti.

Asi klasická otázka, ale budu rád, když mi někdo odepíše. Zajímají mne zkušenosti, abych věděl na jaké úpravy se připravit. TČ mi bylo předběžně určeno na 16kw nízkoteplotní . max při -7 60°C vstup.

Děkuji předem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.