skladba podlahy nad klenutým sklepem do 15 cm

Rubriky:

Reklama
MJ Martin Janda @martin.janda834 před 2 roky21.09.2021 18:57:03
skladba podlahy nad klenutým sklepem do 15 cm

Dobrý den,

rekonstruuji podlahu v roubence nad větraným pískovcovým klenutým sklepem s plochou cca 20 m2. Sklep má vchodový kus klenby cihlové (pod částí chodby) a zbytek - většinu - pískovcový pod roubenou místností. Je kompletně pod zemí, prosakuje do něj ze stěn voda, která odtokovým kanálem zase odtéká ven, tedy přirozeně mokrý sklep. Podloží domu je jeden pískovcový celistvý masiv. Nad stropem sklepu je zemina (písek) stabilně suchá. Skladbou podlahy se musím vejít do 14-15 cm max, strop sklepu nijak zateplovat nebudu, podlahu též zvyšovat nebudu.

Nad klenbou plánuji tyto vrstvy (odspodu):
- klenba
- výstelka pískem (do 4 cm) - kvůli rozložení hmotnosti a abych pevně nespojil navždy beton s cihlami
- beton 5 cm
- žádná hydroizolace (dohledal jsem k tématu příspěvky a pokud správně chápu princip, difůze vody směřuje v tomto případě zevnitř do sklepa a mohla by se mi na ní zevnitř srážet, navíc by přímo na ní ležel rošt - též asi ne moc dobré)
- dřevěný rošt 4 cm (v něm vložená kročejová izolace)
- dřevěná podlaha cca 2 cm

Čím si nejsem jistý:
- hydroizolace: ano / ne?
- beton: ano / ne? - kvůli nosnosti a potenciální změně vlhkostních podmínek v klenbě a ohrožení její životnosti

Prohledal jsem k tématu všechny příspěvky zde i na jiných fórech, udělal si představu a prosím o váš názor, zda je můj plán v pohodě či zda lze s danými omezeními vymyslet i jednodušší či lepší skladbu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.