Chyba adaptace chytré hlavice

Rubriky:

Reklama
JP Jan Prax @jan.prax před 2 roky23.09.2021 21:11:48
Chyba adaptace chytré hlavice

Dobrý den,
rád bych Vás zde na fóru požádal o pomoc, protože v oblasti vytápění jsem úplný laik.
Rád bych ve starším domě, kam jsme se nedávno nastěhovali, používal chytré termostatické hlavice od Tesly (konkrétně tyto https://www.czc.cz/tesla-smart-thermosta… Hlavice jsem nakoupil, ale bohužel mám problémy s adaptací těchto hlavic na ventilech, které mám nainstalované na radiátorech. Podle toho co jsem hledal, by mělo jít o ventily Eclipse dn15 (viz příloha). Chytrou hlavici se mi podařilo zprovoznit pouze na jednom ventilu, ale na ostatních mi píše chybu F2, což dle návodu znamená "rozsah ovládání je příliš široký". Po bližším zkoumání jsem zjistil, že dráha chodu čepu na radiátoru, kde hlavice funguje, je mnohem menší než na ostatních. Nechápu ale proč, když ventily jsou všechny stejné. Nyní tedy má otázka. Dá se tato dráha nějak ovlivnit, nebo je ventil "zaseknutý"? Zkoušel jsem ho rozpohybovat, ale nic s nezměnilo. Dle toho, co jsem se dočetl, tak otáčením předním členem ventilu reguluji průtok v radiátorech, pokud nepoužívám hlavice a vyvažuji tak tlak v celé soustavě.
Budu moc rád za jakoukoliv radu. Pokud by bylo něco nejasné, nebo špatně popsané, tak samozřejmě rád dovysvětlím.
Děkuji
Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.