Průlez ve zdi

Rubriky:

Reklama
PM pavel malý @pavel.maly615 před 2 roky24.09.2021 08:35:43
Průlez ve zdi

Dobrý den, potřeboval bych poradit ve věci průlezu pro pejsky v obovodové stěně domu. Při prozkoumávání vhodného typu dvířek jsem narazil na problém v tom, že výrobci se v podstatě zaměřují na zabudování dvířek do dveří. Můj problém je v tom, že chci, aby tento otvor pro mé pejsky byl v dílně, která je průchozí součástí domku, který je právě ve fázi hrubé stavby. Budou tam sekční garážová vrata s dveřmi, což bude jedinný vstupní otvor do kterého se dvířka pro psy umístit nedají. Zbývá varianta ve zdi, kde jsem nepředpokládal nějaký problém v oblasti technického řešení. Skladba zdi je 30 cm porotherm + 18 cm EPS. Výrobci při umístění dvířek volí variantu umístění spodního okraje na spodní hranu hrudníku pejska. Při tomto umístění by ale dole vznikl schod cca. 25 cm vysoký kde problém by byl v tom, že v celé šíři by byl ale téměř 50 cm. Dále by dvířka měla být pravděpodobně umístěna na venkovní hranu domu, kde by ale kotvení bylo do EPS. Dalším tématem by byli samozřejmě tepelné ztráty, nicméně zde s tím se musím smířit vzhledem k užitné hodnotě ve vztahu k pejskům. Možná je zde ještě více problémů které jsem zde nezmínil. Prosím zde přítomné odborníky o vaše zkušenosti a případné technické řešení, jakým způsobem mám pokračovat.
Moc děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.