Vyhledávání
Naše další weby
Zdravim, vzhledem k situaci na trhu, kdy většina "prémiovek" prosazuje monobloky prosím o diskuzi, jak byste v dnešní době ochránili TČ proti zamrznutí v případě výpadku proudu v zimě? Napadají mě v podstatě následující opatření:
- nedávat žádné aktivní - pouze uzavírací ventily ve sklepě. V případě delšího výpadku zavřít a vypustit vodu. Po naskočení zase ventily otevřít, dopustit vodu a rozjet TČ.
- nemrznoucí směs do celeho topného systému (v připadě podlahového vytápění a v případě radiátorů)
- přidat další výměník do systému a nemrznoucí směs mít pouze v části výměník<->TČ (zřejmě pouze u radiátorů, kde je v systému hodně vody)
Případně něco dalšího? Zřejmě důležitá bude i o oblast montáže - teplejší (Jižní Morava) - chladnější (na horách).
Díky.
Tak samozřejmě,pokud už je, tak je hloupost jej demontovat. I pro mne je to výhoda,v případě poruchy nemusím hned…
před 2 roky
Je dobré, když bivalence není potřeba, ale když už visí na zdi, tak jako záloha je dobrá... :-)
před 2 roky
Nedávám bivalenci. Již dříve jsem psal,že mě od jisté doby hodnoty na papíře nezajímají.Co nemám na vlastní kůži…
před 2 roky
64 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení