Thermona 18 KDZ nebo 25 KDZ

Rubriky:

Reklama
KD Kopic Daniel @daniel2 před 2 roky24.09.2021 23:42:02
Thermona 18 KDZ nebo 25 KDZ

Dobrý den.

omluvám se za možná "neodborný" dotaz. Bydlíme v RD, máme již starší kotel Thermona 28 KDZ z roku 2007. Bohužel, je nutno jej vyměnit, je trhlina ve spalovací komoře a oprava by se asi moc finančně vzhledem k věku kotle nevyplatila. RD má 2 podlaží, cca 95m2 / 1 podlaží. Teplá voda se připravuje ve 100l boileru připojeném na kotel.

Budu opět pořizovat Thermonu, mám pro ní termostat s ovládáním přes SMS a přijde mi škoda, kupovat nový pro případně jiný typ kotle. Byly mi nabídnuty buď Thermona 18 KDZ nebo 25 KDZ. s tím, že je to asi jedno.... větší výkon rychleji nahřeje vodu, ale 18 Kw kotel zase umí jet na nižší výkon (10% max. výkonu) a mohlo by to v mezidobích (jaro/podzim) být příjemnější.... jsem tedy rozhodnutý pro 18 KDZ. Cenově jsou si kotle velmi podobné. A u 100l boileru nevadí, pokud se voda bude nahřívat o pár minut více tím slabším kotlem, vzhledem k objemu boileru asi nehrozí, že by teplá voda během sprchování/koupání došla.

existuje nějaký důvod, proč vybrat jeden nebo druhý nebo je to vlastně skoro jedno?

děkuji za rady
dan

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.