Podlahové topení - dotaz k topení

Rubriky:

Reklama
DN Dominik Nikodím @dominik.nikodim před 2 roky28.09.2021 12:53:58
Podlahové topení - dotaz k topení

Dobrý den,

doufám, že se máte dobře a chtěl bych se na vás obrátit s dotazem.

Do přílohy přikládám fotku našeho podlahového topení, které "nechce" topit. Přívodní trubka je teplá a měřák ukazuje před čerpadlem ukazuje nějakých 25°C. Na výstupu z tepelného čerpadla mám 35°C. Druhá trubka je ovšem studená a podlaha je trochu teplá pouze v místě u systému podlahovky. Dál se to již nedostane. Čerpadlo jede na druhý stupeň výkonu ze tří.

Myslel jsem si, že teplo je třeba do podlahy naakumulovat, tak jsem to tímto stylem nechal topit 3 dny, ale nic se nezměnilo.

Ještě musím zmínit, že systém byl navržen na kotel na tuhá paliva a do systému ( radiátory ) se dostávalo dříve cca 60-70°C a v podlahovce se tlumilo pomocí té termostatické hlavice ( alespoň si to myslím ).

Z čerpadla mám nastaveno výstup 35°C, protože jsem právě chtěl otestovat podlahovku. Jakmile začne být větší zima, tak zvednu výstupní teplotu a začnu posílat i do radiátorů.

Může to takto vůbec fungovat? Nebo může být systém podlahového topení zavzdušněný? Případně co si myslíte, že je zde za problém?

Díky za info.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

78 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.