Odvětrání izolace podkroví vata + polystyren

Rubriky:

Reklama
VN Vít Novotný @vit.novotny před 2 roky28.09.2021 15:06:36
Odvětrání izolace podkroví vata + polystyren

Žádám o Vaše názory na provedení tepelné izolace.

Obytné podkroví pod sedlovou střechou, kde místnosti budou otevřené až ke hřebeni. Nevznikne žádná půda. Trámový krov a prkenný záklop (obojí původní). Na záklopu je jako nadkrokevní izolace 200mm XPS. Nad polystyrenem je odvětrávaná mezera tvořená latěmi, OSB desky a krytina. XPS navazuje na vnější zateplení stěn.
To je současný stav.

Výška krokví 130mm. Mezi krokve přijde vata Isover Orsik 120mm. Na spodní stranu krokve přijde parozábrana, dřevěný rošt a podhled asi z MDF panelů, ale to není podstatné.

Otázka je, jestli je nutné odvětrávat prostor s vatou, krokvemi a záklopem. Pokud ano, jak? Pokud počítám s kvalitním provedením detailů izolací i parozábrany, pak bude prostor s vatou a dřevěnými prvky krovu vzduchotěsně uzavřen mezi parozábranou ze spodní strany a XPS z horní strany.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.