Benekov C27 - topení peletami

Rubriky:

Reklama
JP Jiří Pečenka @jiri.pecenka před 2 roky29.09.2021 10:07:03
Benekov C27 - topení peletami

Dobrý den, chtěl bych poprosit, jestli by se tu našel někdo kdo by mi poradil s nastavením tohoto kotle. Asi před týdnem jsme ho nechali instalovat do domu, kde bydlí děda. Je to asi 60 let starý cihlový nezateplený dům - 5+kk. Původní kotel byl Dakon 24kW na uhlí. Nový kotel jsme na doporučení zvolili Benekov C27, ve kterém topíme peletami. Po instalaci kotle ho technik "nějak" nastavil, nicméně teplota v domě byla neustále 28 stupňů a to i v noci.
Zkusil jsem tedy podle manuálu přenastavit kotel na výkon 19kW - měnil jsem jen hodnoty ventilátoru, času podávání pelet a teplotu komfort/útlum. Útlum je nastavený od 22:00-08:00. Po týdnu provozu jsem z kotle vyndal asi půl kýble popela což mi přijde dost, na to že nám bylo technikem řečeno, že popel stačí vynést jednou za měsíc...

Přikládám obrázky aktuálního nastavení kotle co jsem provedl - vnitřní teplota se prý již zlepšila - jen 25 stupňů.

Budu rád za jakoukoliv radu, jak kotel případně přenastavit jestli tam mám něco nastavené blbě. Fórum jsem částečně procházel a chápu, že nastavení je tak trochu "věda" :) Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.