Jakým způsobem zabezpečit secesní vchodové dveře do bytu?

Reklama
LK Luboš Kramár @lubos.kramar před 2 roky30.09.2021 20:57:45
Jakým způsobem zabezpečit secesní vchodové dveře do bytu?

Dobrý večer všem,

doděláváme rekonstrukci bytu z r.1890 a potřebovali bychom poradit, co s vchodovými dveřmi.
Jsou to klasické masivní dvoukřídlé dveře, místo kukátka je vyloženě díra, okolo prahu jsou skuliny, dveře netěsní. Chceme dveře opravit do běžného stavu a zároveň nějakým běžným způsobem zabezpečit (dveře rozhodně nechceme měnit - mají velkou hodnotu). Přijde nám truhlář na opravu interiérových dveří, tak s ním opravu vchodových dveří rovnou proberem (panty, tmelení, těsnění, práh, kukátko...).
Co ta bezpečnostní část? Na dveřích je jen jeden zámek v úrovni kliky, ten druhý, co bývá nahoře (v kování se nevyznám) na dveřích chybí. A z vnitřní strany je něco co jsem na netu našel jako "rozvorový zámek", akorát není pohyblivý, vede přes jedno křídlo odshora dolů a dole je zašroubován velkým šroubem do díry v dlažbě.
Koukal jsem na internetu, že bychom pořídili nějaký moderní dobrý zámek (asi cylindrický?) a otázka je co dál? Je třeba vyměnit rozvoru, aby se křídlo dalo otevřít (ještě budem stěhovat spooooustu nábytku) za nějakou moderní automatickou verzi, uvažuju správně? Nasměrujete mě, jaké jsou možnosti? Není třeba dělat extra obranu proti nepříteli, obyčejný moderní bezpečnostní systém stačí.
Moc díky za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.