Kotel po 5 letech začal samovolně topit

Rubriky:

Reklama
TM Tereza Meravá @tereza.merava339 před 2 roky04.10.2021 18:58:46
Kotel po 5 letech začal samovolně topit

Dobrý den, po pěti letech bezproblémového provozu začal zlobit plynový kotel Protherm. Je jednoduše řízený jediným termostatem, který máme u dětí, v nejchladnější ložnici, a setrvale je nastaven na 21,5 stupně. Když je 21, zapne, když 22 vypne, takhle prostě nám to celé roky plně vyhovovalo. Nyní ovšem minimálně jednou denně začne do podlahy topit, aniž termostat signalizuje ( to zatím nesignalizuje skoro nikdy, zatím je doma teplo). Topí přitom chladnější vodou než při , správném', vyžádaném topení. To mám nastaveno cca na 35, při tomto nevyžádaném topení topi na 31. Jinak jde opravdu o topení do podlahy, ne ohřev vody, kázde tam má svoji ikonku a ikonka topení bliká, navíc jde od podlahy vedro. Byl mi doporučen případně nový termostat; mě se ale zdá plně funkční, když vydá povel ( dám ho třeba do Lednice), kotel sepne, když přestane dávat povel, kotel vypne...jen kotel si prostě ještě kromě toho natopi podlahu, kdy chce...doma je vedro a já naštvaná, zatím jsem musela celý topný okruh vyhodit a nechat jen vodu, ale co až bude zima... pomůže nový termostat?;(

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.