Radon

Rubriky:

Reklama
LN Lukáš Neliba @lukas.neliba před 2 roky07.10.2021 11:28:38
Radon

Dobrý den,
prosím našel by se tu někdo, kdo se trochu vyzná v problematice radonu a nebo to řešil u svého domu? Mám starý dům(100let), kde se nikdy žádná izolace proti radonu neřešila. Chtěl bych podlahové vytápění, ale na to prý musím mít odvětrávání podlahy nebo izolaci proti radonu v jednom kuse. Dům je postaven, takže izolaci tam nedostanu. Podle toho, co jsem nastudoval, tak je problém v tom, že pokud se zahřeje podloží na kterém je dům umístěn, tak se několikanásobně zvedne prostup radonu do interiéru. Tomu celkem rozumím :) Čemu už ale nerozumím je následující: Pokud použiji tepelnou izolaci podlahy(např12cm) a na to dám teplovodní podlahové vytápění a zaleju betonem, tak ta izolace přece funguje oběma směry a nepřenese to teplo na podloží tak jako brání chladu od podloží ....nebo jak se to podloží začne více zahřívat, aby tam vznikalo více radonu? Nechtěl bych vybourávat všechny betonové podlahy v přízemí zbytečně. Moc děkuji za každý poznatek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.