Oprava napojení okna rámů oken na sádrokarton

Rubriky:

Reklama
Petr Dante @daniwar před 2 roky10.10.2021 13:04:32
Oprava napojení okna rámů oken na sádrokarton

Rád bych požádal o radu jak provést opravu poškozených sádrokartonů okolo okolo oken, zejména jak provést napojení a spáru mezi rámem okna a sádrokartonem. Jde mi jak o dřevěná střešní okna tak i o standardní plastová. Nevím, zda použít silikony, akrylový tmel či něco jiného. Použil bych akrylový tmel, ale když jsem jej nedávno použil na spáru mezi vnitřním parapetem a plastovým oknem tak tmel během roka zplesnivěl.

K poškození došlo tak, že nájemníci celou zimu topili a zároveň měli pootevřená okna, takže se vytvořil extrémní tepelný most a vlivem kondezace vlhkosti došlo k poškození. V pokojích, kde toto nedělali, jsou sdk a napojení na okna v pořádku, takže ačkoli provedení asi není ideální, příčinu vidím právě se špatném užívání.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.