Zdravím a předem se omlouvám, pokud jsem vložil tento dotaz do jiného vlákna. Postavil jsem si venkovní zděnou udírnu z lícového zdiva a řeším otázku, čím zastřešit samostatné topeniště. Nechal jsem si uřezat kamennou desku, leč tato při prvním zatopení praskla. Jak asi vidíte, jsem v tomto směru laik. Ale chybami se člověk učí.. Jde mi o to, co použít jako desku nad oheň, který v topeništi hoří. Přemýšlel jsem na betonovou deskou, ale u té si nejsem jist, zda by žár vydržela. Na internetu je spousta žáruvzdorných materiálů, ale popravdě se v tom vůbec nevyznám. Vzhledem k tomu, že jde o udírnu, měl by materiál splňovat asi i zdravotní nezávadnost.. Rozměr desky by měl být min. 60 x 60 cm, tlouška cca od 3 cm. Kromě zákrytu by to mělo plnit i pohledovou úlohu. Předem děkuji za rady, jsem ztracen..
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení