Žáruvzdorná deska na udírnu

Rubriky:

Reklama
PN Pavel Nový @pavel.novy229 před 2 roky11.10.2021 10:35:30
Žáruvzdorná deska na udírnu

Zdravím a předem se omlouvám, pokud jsem vložil tento dotaz do jiného vlákna. Postavil jsem si venkovní zděnou udírnu z lícového zdiva a řeším otázku, čím zastřešit samostatné topeniště. Nechal jsem si uřezat kamennou desku, leč tato při prvním zatopení praskla. Jak asi vidíte, jsem v tomto směru laik. Ale chybami se člověk učí.. Jde mi o to, co použít jako desku nad oheň, který v topeništi hoří. Přemýšlel jsem na betonovou deskou, ale u té si nejsem jist, zda by žár vydržela. Na internetu je spousta žáruvzdorných materiálů, ale popravdě se v tom vůbec nevyznám. Vzhledem k tomu, že jde o udírnu, měl by materiál splňovat asi i zdravotní nezávadnost.. Rozměr desky by měl být min. 60 x 60 cm, tlouška cca od 3 cm. Kromě zákrytu by to mělo plnit i pohledovou úlohu. Předem děkuji za rady, jsem ztracen..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.