Mám nový kotel Protherm Gepard 18 pouze na topení. Poradí mi prosím někdo jak se účinně zbavit vzduchu v systému? Pořád odvzdušňuji radiátory, ale i když už se všechny zdají čisté, i ty výše položené, tak při spuštění kotle se ozývá několik desítek vteřin plno bublin a šplouchání. Potom už běží krásně čistě. Přes den by to ani tak nevadilo, ale v noci to bublání člověka i probudí. Předem díky za rady a podněty.
Mohu pouze posloužit zjištěním, že dříve jsem musel asi 2x za půl topné sezony odvzdušnit první radiátor na okruhu…
před 2 roky
Tak jsem celý systém vypustil a napustil novou upravenou vodou z městské vodovodní sítě. Po pár dnech se v systému z…
před 2 roky
Z hlediska chemie 1mol vodíku = 22,4 litru plynu. Vznikne sežráním 0,33 molu hliníku = 9 gramů. Zkusil bych doplnit…
před 2 roky
28 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení