Pružení podlahy

Rubriky:

Reklama
KK K Kab @kuba.kabat před 2 roky13.10.2021 11:25:39
Pružení podlahy

Dobrý den,
máme nově dvoupodlažní, podsklepený RD se sedlovou střechou z roku 77, 10x10m. Stropy dle plánů mají být z I profilů 18+16 délky 5,4m a roztečí 120cm. V prvním patře hlavně v OB. pokoji podlaha pruží, vibruje...třesou se květiny a i při normální chůzi je cítit jak podlaha pruží. Při prudkém bouchnutí některých dveří v domě se vibrace přenesou až do této podlahy. Člověk, který například sedí na křesle cití, když kolem něj druhý projde díky pohupování podlahy, nejvíce je to na středu místnosti. Skladba stropu je nejspíše omítka, rákos->něco na čem drží rákos, Ička, škvára, beton...celkem 300mm dle plánů. Při vyřezávání starých trubek vody jsem v prostupu stropem objevil nad příčkou trámek asi 10x10cm kolmo na osu Íčka, jakou roli tam hrají tyto trámky ? Podlaha prý takto pružila vždy, nyní jsme jí značně ulehčili. Jsem zvyklý z hurdis stropu, tak je mi to celkem nepříjemné. O patro níže problém není a nás skrz strop neslyší.
Mé otázky zní:
Zná někdo skladbu těchto stropů, které se do těchto typických domů projektovaly ?
Kde se mohla stát chyba při výstavbě? Málo izolace, nerovnoměrné rozložení izolace ? Špatný beton ?
Může tento problém mít v krajních případech vliv na statiku stavby ? Vzhledem k tomu, že se ta podlaha takto používá od výstavby a žádný problém se neobjevil, tak vidím jen uživatelský a nekomfortní problém...
Jak se tyto stropy opravují (ztužují) Odspodu ? Zvrchu ? Jak?

Prosím o úvahy, nejsem stavař, nerozumím tomu...píši sem jen pro rozšíření obzorů, tak mi prosím hned nepište ať vybourám celé patro, nebo ať si pozvu odborníky kteří mi provrtají stropy skrz na skrz. V budoucnu s tím určitě budeme chtít něco dělat, chci být v obraze. Posílám scan plánů co mám.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.