Střídač SERMATEC SMT-10K-TL-TH

Rubriky:

Reklama
JG Jan Gajdusek @jaga před 2 roky13.10.2021 16:29:08
Střídač SERMATEC SMT-10K-TL-TH

Rozhodl jsem se založit toto vlákno z důvodu kontaktu na ty, kteří mají stejný střídač a asi stejné problémy jako já. No a taky proto, že doufám, že je zde ve fóru spousta šikovných a chytrých lidí, kteří dokáží poradit. K věci.
Sestavu FVE (4,1 kWp , baterie Pylontech 12 kW a výše uvedený střídač) mám v provozu od 28.4.2021. Ale až v srpnu jsem se zděsil nad červencovou fakturou za elektřinu. A začal jsem pátrat. Pecka přišla proto, že jsem v červenci odblokoval naplno možnost exportu do sítě a nechal tak celý měsíc. Následovala spousta čtení manuálů, fór a chytání informací od lidí zatím s nehmatatelným výsledkem. Zatím si neví rady ani dodavatel technologie. O co jde je vidět z přiložené tabulky. Zásadní nesrovnalost mezi evidencí výroby a spotřeby elektřiny mezi čítači FVE a 4Q elektroměrem E.onu. Po probdělých večerech jsem přišel na to, že jde o matematickou závislost, kterou lze vyjádřit takto : ""Množství zbytečně nakupované energie ze sítě se rovná rozdílu v evidenci dodaného množství mezi evidencí FVE a evidencí E.onem. Příklad : V červenci bylo dle evidence FVE exportováno 107 kWh a dle evidence E.onu 300 kWh. Rozdíl v evidencích činí 193 kWh, které byby zbytečně nakoupeny od E.onu. T potvrzuje i rozdíl mezi evidencí nakoupené energie mezi FVE (100 kWh) a E.onem ( 299 kWh). Sám jsem si navrhl odměnu cigaretku a panáka.
Chytrej se podívá a vidí to hned, já musel dlouho přemýšlet a pátrat. E.on již provedl kontrolu elektroměru a neshledal chybu. Dodavatel technologie FVE provedl též kontrolu a neshledal chybu. Tolik současný stav. Za případné rady budu neskonale vděčný, panáky ještě po síti posílat nejdou....

P.S. Hybridní střídač je od začátku nastaven v asymetrickém režimu a v současnosti je zakázána dodávka do sítě.
Ještě přikládám pár grafů z jednoho červencového dne.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

94 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.