Jak přidat inhibitor koroze do podlahového topného systému?

Rubriky:

Reklama
JF Josef Fencl @josef.fencl před 2 roky13.10.2021 22:44:22
Jak přidat inhibitor koroze do podlahového topného systému?

Zdravím. RD mám vytápěný komplet teplovodní podlahovkou napojeno na tepelné čerpadlo se zásobníkem Vaillant. V okruhu mám jeden koupelnový žebřík, jinak žádná topná tělesa. Na každém patře je rozdělovač. Po cca roce provozu mi voda změnila barvu na "rezavou" neprůhlednou, což velmi komplikuje odečítání hodnot průtoků na rozdělovačích. Zkoušel jsem jednotlivé okruhy propláchnout - z vodovodu vždy jeden okruh, ostatní zavřeno, ale to nepomohlo - i když mi po nějaké době vytékala voda čirá, v trubičce v rozdělovači zůstala rezavá. Výrobce PT mi poradil použít inhibitor koroze, která může pocházet např. z žebříku. Řeším ale otázku, jako ho tam dostat? Celý okruh PT je uzavřený a pod tlakem. Jediné co umím je dopustit vodu napojením rozdělovače na vodovod. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.