Zateplení podkroví - přestavba špatně provedené izolace

Rubriky:

Reklama
VM vit Matrka @vit.matrka před 2 roky14.10.2021 09:18:45
Zateplení podkroví - přestavba špatně provedené izolace

Dobrý den, mám dotaz. mám starší domek s velmi dobře postavenou hrubou stavbou několik vrstev vodorovných hydroizolací atd. zateplení je 30 cm polystyren isover greywall.
Problémovým prvkem na domu je jednoznačně obytné podkroví.

skladba je následující - pohled z interiéru do exteriéru :
šikminy: 1 SDK, 2 vzduchová mezera, 3 reflexní alu folie, 4. 140 mm rockwool vata - v rolich, 5 difuzní pojistná folie, 6. kontralatě, 7. mezera pod taškama provětrávaná, 8 tašky, 9. FVE panely
vazníky: 1 SDK, 2 vzduchová mezera, 3 reflexní alu folie, 4. 140 mm rockwool vata - v rolich, na vazníkách je perlinka na ní leží dalších 360 mm isover uniroll profi, a pak otevřená půda a v troluhelniku nad vatou není nic jen střecha s taškami a pojistnou folii.

tak a o co jde.

problém je když fouká tak evidentně reflexní folie není utěsněná a fouká mi kolem svítidel tam kde je SDK přerušen. svítidla nejsou nijak hermeticky uzavřena. elektroinstalace je ve vzduchové mezeře mez sdk a reflexní parozábranou.
parozábranu dělníci před 15 lety ničím neslepovali a ani nijak po obvodu nezajištovali.

spotřebu dřeva mám velmi malou ale podkroví je špatně udělané. Plísně ani kondenzace v SDK není a to ani v koupelně. okna jsou roto R4 dvojskla, na kterých kondenzuje když jsou teploty kolem 0 a níž. kondenzát steče po rámu okna, dřevěné okno pak pomaličku začíná hnít.

tak a protože kondenzát vzniká na vnitřním skle cca 2 cm od hrany křídla , a nevzniká ani v těsnění mez rámem a křídlem tak je jasné že to je dané tím dvojsklem.
jasné dá se asi rámy demontovat okenní tabule vyměnit za trojsklo a bude to fungovat.

nicméně dotaz je na to profukování nad SDK.

asi jsou dvě varianty :
varianta 1:
rozebrat sdk, demontovat a vyhodit vatu, tu schovat na budoucí garáž a nechat nastříkat PUR mezi krokve na pojistnou folii a přes konstrukci na SDK tak aby bylo pěkně uzavřeno a pak nakoupit SDK a namontovat zpět.

Varianta 2 vatu tam nechat a přes trámy namontovat XPS s pero drážkou slepit PUR pěnou a tím udělat parotěs a pak na to namontovat palubky například a nebo rošt na sdk a na něj pak sdk.

nechci dělat něco za 15 let znova, tak bych rád využil jak moderní technologie tak kvalitní řešení.

Je evidentní že chyba je bud ve špatně slepené reflexní folii a nebo je nad ní potrhaná vata od kun a ruzných jinžýých potvor.

dotaz 3:
je možné mezi krokve připevnit např OSB desky ( tím se difuzně uzavře, na ty OSB desky nastříkat PUR a pak dát SDK? dotazy jsou proto že nechci aby třeba zvířata typu Kuna nebo ptáci se rochili ve vatě nebo stříkané PU pěně.

děkuji moc přátelé.

Zdraví Vás Ing. Matrka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.