Jaký druh topení vybrat

Rubriky:

Reklama
LN Lukáš Neliba @lukas.neliba před 2 roky14.10.2021 12:29:39
Jaký druh topení vybrat

Prosím o radu a vaše zkušenosti. Kupuji dům (přízemí + 1NP) Vytápěná plocha cca 150m2, kde je momentálně topení řešeno elektrokotlem. Tepelné ztráty spočítané tak na 10kW. Nejdříve jsem uvažoval o podlahovém topení, ale nakonec zůstanu u radiátorů. A můj dotaz je, jakou kombinaci vytápění zvolit. Po spoustě přečtených recenzí mám momentálně dvě varianty: 1) zplyňovací kotel na dřevo+ akumulační nádrž + levná FVE (cca 45000Kč) na ohřev vody přes léto. 2) Tepelné čerpadlo vzduch-voda + krb s výměníkem asi také s akumulační nádrží. Byl by tu někdo, kdo má nějaké z těchto řešení, jaké má roční náklady atd. Nebo co by jste mi raději doporučili z těchto dvou řešení? Plyn není možný. V obou případech doufám, že bude cena kolem 200tis Kč. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.