Skauti + šetříme občanům končí také...

Reklama
RR Radek Rejč @rejc.radek před 2 roky15.10.2021 20:08:49
Skauti + šetříme občanům končí také...

Tak a jsem v řiti... Fix ještě na příští rok... Plyn i elektřina.

Kdyby ty parchanti dali vědět před měsícem, tak jsem mohl podepsat jinde...

:-/

---------------------
Vážení zákazníci Skautské energie,



naše společnost Kolibřík Energie v roce 2020 vysoutěžila zakázku na dodávky plynu a elektřiny pro projekt Skautská energie. V tomto partnerství jsme chtěli pokračovat i v aktuálně probíhající energetické krizi. Jistě jste zaznamenali zprávy o zhruba pětinásobném zdražení cen zemního plynu, který je u nás a ve většině Evropy využíván k výrobě tepla a elektřiny, i o krachu některých dodavatelů.

Důvody této energetické krize jsou globální a bohužel zcela mimo naši kontrolu, ať už se jedná o spekulace s povolenkami, překotnou dekarbonizaci evropské energetiky, energeticko-politické soupeření s Ruskem, nebo o vysokou poptávku po energiích v Asii, kam proudí zkapalněný plyn původně určený pro Evropu.

Přestože Kolibřík Energie funguje jako komunitní dodavatel preferující společenské závazky před těmi výlučně komerčními, nemohl stávající raketový růst cen energií na trzích přehlížet. Za stávajících podmínek nebylo možné v projektu pokračovat. Zástupce Junáka, který stojí za projektem Skautská energie, jsme o této skutečnosti informovali a zahájili s nimi jednání. Junák v této souvislosti oslovil též další dodavatele a nabídku produktu, který podle nás reflektuje zásadní změnu tržních podmínek, předložila i naše společnost. V uplynulých dnech jsme pak intenzivně hledali možnosti řešení současné situace, ať již s pokračováním dodávek od naší společnosti nebo s okamžitým přechodem projektu k jinému dodavateli.

Protože se v současné mimořádné a nelepšící se situaci na energetických trzích bohužel takové řešení dosud najít nepodařilo, jsme nuceni přistoupit k ukončení dodávek všem zákazníkům naší společnosti. Tímto Vám oznamujeme, že v následujících dnech až týdnech přejdete na dodávky a tarif dodavatele poslední instance. Elektřinu a plyn Vám tak začne dodávat dodavatel, který je dominantní ve Vašem regionu. Cenu tohoto tarifu, který Vám Váš nový dodavatel předepíše, stanovuje Energetický regulační úřad. Výpadku dodávek elektřiny a plynu se nemusíte obávat.

Jsme rádi, že jsme mohli být Vaším dodavatelem právě my.




Kolibřík Energie a.s.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.