Dobrá energie a EPET (nový ceník)

Reklama
HM Harry Minduton @harry.minduton před 2 roky16.10.2021 21:16:28
Dobrá energie a EPET (nový ceník)

Tak už je nový ceník "na neurčito" od dodavatelů v rámci EPH holdingu - platnost změny cen od 19.11.2021 (POUZE a JEN POUZE(!) pro ty, co mají smlouvu uzavřenou do 12.10.2021 - ti novější mají bohužel nárok jen na fixní Klasik Důvěra a DŮVĚRA 1/2021).
Můžete se kochat (další větší/velcí/největší asi budou v závěsu, potlesk za odvahu jít jako první):
https://www.dobra-energie.eu/admin/websi…
https://www.dobra-energie.eu/admin/websi…

PS: EPET ho sice ještě nemá vystavený na webu, ale bude to nemlich do puntíku to stejné...

Jen poznámka: Pár dní nazpět jsem přemýšlel s jakou cenou tak mohou jít dodavatelé do nových ceníků "na neurčito". Došel jsem k závěru, že nemají důvod to držet cenou nízko (i když jsou dostatečně nakoupeni), bude to zhruba dvojnásobek - protože jejich zákazníci nemají prostě kam utéct za lepším. Leda skřípat zuby. Mezi původní "naneurčitáře" je nyní až na výjimky nikdo nepustí (to je zřejmé už u více dodavatelů), takže určitou optickou konkurencí jsou pouze fixy na 3 roky, které začínají někde kolem 3 Kč/kWh u EE. Jenže tam riskují, že na nich musí vydržet dřepět ty 3 roky i přes očekávaný pokles cen (roky 2023 a 2024 jsou na burze už relativně levné). A pokud přesto zdrhnou z "na neurčito"? Paradoxně jim dodavatel nyní ještě za jejich odchod poděkuje (doslova - protože mu ulehčí přežití zimy 2021/2022 na burze)...
Takže pro "naneurčitáře" zkrátka nasolit citelně přes 3 Kč/kWh a ahoj. A přesně takto se to tváří, viz výše. Dedukce vyšla.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.