Solární ohřev vody

Rubriky:

Reklama
RK Roman Kugler @roman.kugler před 2 roky19.10.2021 13:51:11
Solární ohřev vody

Dobrý den Pánové,
Rád by jsem se zeptal, jestli je řešitelné přepínání okruhu solárního ohřevu vody do dvou různých nádrží, respektive nádrže a boileru. O co mi jde? V současné době máme doma 1 akumulační nádrž 1500l, kterou nahříváme krbovou vložkou, solárními kolektory a jako zálohu máme ještě elektrokotel. Boiler nemáme. V nádrži je také výměník pro TUV. Problém který řeším je v zimním období. V celém domě je podlahové topení, ale vzhledem k tomu, že nádrž využíváme i na TUV, nemůžeme vyčerpat teplou vodu až na cca 35 - 40°C jelikož by jsme se nevykoupali. Proto musíme teplotu v horní části nádrže udržovat nad cca 56°C, aby tekla dostatečně teplá voda na koupání. Tím pádem akumulace tepla postrádá smysl, protože musíme nádrž stejně dohřívat. Rád by jsem pořídil malý boiler cca 80l s výměníkem, který by jsem chtěl dohřívat soláry a pokud by byl nahřátý, tak aby se okruh solárů přepl zpět do velké nádrže. Popřípadě napadá vás nějaké jiné řešení, aby jsem eliminoval časté spínání elektrokotle a aby jsme maximálně využili objem nádrže? Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.