Kotel protherm rejnok 15kw

Rubriky:

Reklama
KH Karel Hájek @karel.hajek605 před 2 roky20.10.2021 22:06:45
Kotel protherm rejnok 15kw

Dobry den,

koupili jsme rodinny dum a je vytapen elektrickym kotlem protherm rejnok 15kw rok vyroby 2008. Predem chci rict, ze nejsem odbornik a mozna to nedokazi poradne vysvetlit, ale mam otazku.
Termostat na kotli mam nastaveny na 60 stupnu, pokojovy termostat mam nastaveny na 21,5 stupne. Vse funguje jak ma, teplota klesne na 21 stupnu kotel sepne a vytopi na 21,5 a zase vypne. Pokojovy termostat mam nastaveny na pokles 0,5 stupne. Kdyz se vratim ke kotli, kotel ohreje vodu na 60 stupnu pote vypne spiraly pro ohrev vody a kdyz poklesne teplota vody kolem 55 stupnu zase zapne spiraly a dohreje vodu na 60 stupnu zde asi vse v poradku ze??? Vse dokola, do te doby nez vypne kotel pokojovy termostat do pohotovostniho rezimu kdyz je dosazena teplota mistnosti. Pote teda voda v radiatorech chladne a zde jsem si vsiml ze teplota vody v radatorech ochladne na 30 stupnu aspon podle termostatu na kotli a radiatory ktere mam uskrcene termostatickou hlavici na 3-jce jsou studene a ktere mam naplno jsou vlazne a to ikdyz kotel nesepne treba 6 hodin protoze topime v krbu a tedy jen v pohotovostnim rezimu. Kdyz kotel vypnu hlavnim jisticem, a necham ho vyplej treba tech 5 -6 hodin, tak teplota vody klesne na nejakych 25 stupnu mozna i min. Ted ma otazka neni mozne, ze cerpadlo ktere je na kotli a podle me nevypne ani v  tom pohotovostnim rezimu tedy asi furt honi vodu nemuze se prehrivat a nejakym zpusobem ohrivat vodu??? Podle me by teplota otopne vody mela klesnou az na teplotu v mistnosti ne a radiatory by meli byt studene ne?? Jde mi o to aby kotel zbytecne nezral elektriku navic jestli je v nem neco spatnehoo nebo jestli to treba nema spojitost se stykacem pod oznacenim z-sch230/40-40 v rozvodne skrini, ktery je na dotek vlazny. Nebo je vse v poradku a hledam chyby kde nejsou.

Diky za odpovedi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.