Jak topit v krbu Turbo Fonte

Rubriky:

Reklama
JM Josef M. @mnzr14 před 2 roky24.10.2021 11:44:57
Jak topit v krbu Turbo Fonte

Zdravím všechny. Předem se omlouvám za možná hloupý dotaz, ale už dva roky se marně snažím přijít na to, jak správně topit v krbu. Mám krbovou vložku Turbo Fonte s komínem Schiedel Uni a komínovou klapkou. Využívám jej na topení na začátku a konci sezóny, případně na přitápění v zimě. Topím dřevem a dřevěnými briketami. Problémy jsou následující:

1) Přijde mi, že mám obrovskou spotřebu paliva. Za jeden den, kdy je venku ještě relativně teplo (10 stupňů) spotřebuji klidně dvacet středně velkých polen. Možná provádím špatně regulaci, krb má táhlo ve spodní části dveří. Je nějaký správný způsob, jak jej společně s komínovou klapkou používat?

2) Po jednom dni používání mám špinavé celé sklo. Možná to souvisí se špatnou regulací, předpokládám že sklo by se mělo "samo" omívat nasávaným čistým vzduchem.

Snažil jsem se něco najít na internetu, ale bez úspěchu. Stejně tak se mi nepodařilo najít žádné návody, nebo katalogy ke vložkám Turbo Fonte. Najde se někdo, kdo by věděl, jaký je správný postup? Foto krbu přikládám.

Děkuji moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.