ALPHA ESS STORION T10

Rubriky:

Reklama
KV karel víta @karel.vita před 2 roky24.10.2021 16:13:29
ALPHA ESS STORION T10

Dobrý den,
dovolte mi prosím se zde také vyjádřit k zařízení ALPHA ESS T10, nyní z pohledu instalátora zařízení.
Tento můj příspěvek není prosím žádnou agitkou za daný výrobek (firmy instalující STORION mají momentálně všechny naplněnou kapacitu a vypnutou propagaci neboť to již není nutné).
Tento příspěvek je zde proto, že se na mne obrací potenciální klienti a hlavně známí ohledně některých negativních příspěvků v tomto fóru a mě již přestalo bavit neustále opakovat stejná slova.
Jelikož výrobky ALPHA ESS instaluji již čtvrtým rokem dovoluji si tvrdit, že jsem již mnohé zkušenosti s tímto technickým zařízením nabral. Když si však pročítám některé příspěvky na tomto fóru mám někdy pocit, že instaluji úplně jiné zařízení.
Nechci zde rozporovat problém s asymetrií, který trval do 5-6/2020. Toto byl fakt, nebyla tam. Nicméně se vše vyřešilo a mohu všechny uklidnit. ANO, ALPHA ESS T10 JE OPRAVDU ASYMETRICKÁ. Oslovil jsem některé zkušené klienty (ti, kteří opravdu rozumí pojmům asymetrie a zátěž), kteří se k danému tématu zde také postupně vyjádří . Oslovil jsem je z toho důvodu neboť se domnívám, že české povaze nebude stačit pouze můj příspěvěk, ale bude chtít také vyjádření jiných stran a kdo lépe se k tématu vyjádří než ten, kdo zařízení delší dobu provozuje. Oslovil jsem také další firmy, které STORION instalují, aby učinily to stejné. Ve zdejších diskuzích ohledně T10 není kromě člověka, který diskuzi ohledně asymterie začal, žádný náš klient, ale u některých jsem byl na poptávce a velmi živě si vzpomínám, že pro ně slovo zátěž znamenalo něco spíše jako závaží a asymetrii si pletli s asynchroními motory. Tito lidé zde píší své nepřesné postřehy z provozu zařízení a od těchto diskutujících příjímají další lidé „velmi cenné“ informace.
Po nejnovějším update EMS (ona krabice navíc mezi měničem a baterií za ty desítky tisíc navíc) je průměrný denní doběr elektrické energie mimo asymetrii cca 0-8 - 1,2 kWh/den, cca 30 kWh za měsíc a cca 300 kWh/rok. Tolik k asymetrii.
Dále jsem zaznamenal v diskuzi pochyby nad kapacitou baterie. Od března do konce října nastaveno na 90 %. Poté zapnuto nabíjení baterie (ano, opravdu mohu baterie díky té EMS pomocí aplikace nabít kdy se mi zlíbí) tak, aby baterie i v zimě cyklovaly nahoru dolů. Pokud se dodrží tento postup, který je pro chemii LIFEPO4 bateríí nejvýhodnější, žádný pokles anebo menší využitelnost jsem ANI NA JEDNOM SYSTÉMU NEZAZNAMENAL.
A pozor něříkám, že při instalaci anebo provozu zařízení problémy nevznikají. I na STORIONU jsem některé věci musel a musím řešit. Ale technická podpora , není-li zahlcena dotazy z ČR typu "Proč nejsem schopen využít každý watt?", má snahu věc řešit rychle. A instalační firmy následně také.
Pokud budete chtít pod mým příspěvkem diskutovat , prosím obraťte se na mne nejdříve se soukromou zprávou, kde můžeme problém nejprve rozebrat a vyjasnit a poté zde můžeme zveřejnit diskuzi a výsledek. V rámci časových možností se pokusím každému VĚCNÉMU dotazu odpovědět.
Děkuji všem za přečtení příspěvku a přeji všem mnoho úspěchů s instalacemi.

Ing. Karel Víta

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.