Napojení OSB na cihly na bocích vikýře

Rubriky:

Reklama
DP David Pavlíček @david.pavlicek874 před 2 roky26.10.2021 07:45:48
Napojení OSB na cihly na bocích vikýře

Dobrý den,
aktuálně řeším zateplení boků pultového vikýře. Vikýř má klasické zděné čelo z porothermu a na bocích je nyní díra mezi půltovou střechou nad vikýřem a klasickou sedlovkou kolem. Projektatn mi řekl, že tam mám dát OSB, na to polystyren a no to příjde klasické oplechování. Moje otázka je, jak napojit OSB z boků vikýře na cihly, které jsou z čela. Původně jsem to chtěl celé přejet OSBčkem až na vnější hranu, tzn. že by z boku byla celá šírka cihel překryta OSB. To bych tam poté nakotvil hmoždinkami (varianta 1) Další varianta je OSB trochu utopit a dát jejich vnější hranu zárověň s vnější hranou cihly (varianta 2). Tak bych měl z venku přechod OSB/cihla a polystyren lepil z části na OSB a z části na cihlu. Poto už by šlo klasické kotvení dle podkladu... Obecně se přikláním spíš k variantě 2. Obrázek znázorňuje horní řez skladbou... oranžová je cihla, šedá OSB, zelená je Poly, modrý je hranol pro kotvení OSB... Díky za reakce...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.