Můj a Karlův příběh, rozdílné přístupy dodavatelů

Rubriky:

Reklama
JS Jan Schindler @jan.schindler428 před 2 roky26.10.2021 19:09:57
Můj a Karlův příběh, rozdílné přístupy dodavatelů

Byl jsem dlouhou dobu u dodavatele plynu Czech Energy - Plyníci, kteří jsou z Jablonce a stavějí a provozují plynové kotelny. Na dodavateli jsem oceňoval slušnou cenu, komunikaci a možnost se dohodnout. Bohužel na začátku září mi přišel mail s oznámením, že můj dodavatel není nadále schopen mi dodávat, že má potíže se svým velkoobchodním partnerem, jež není schopen nadále dodávat nasmlouvané množství plynu. Měl jsem tento email považovat za akceptaci výpovědi smlouvy. Telefonicky jsem se informoval, že si mám najít nového dodavatele a jakmile mi začne dodávat, tak oni mi přestanou dodávat. Vybral jsem si E.ON přes eCentre, s cenou kolem 560 kč/MWh pro obě odběrná místa. Preventivně jsem uzavřel smlouvu s E.ONnem na elektřinu, sice máme doposud dobré dodavatele Obecní plynárnu a perfektního dodavatele Fonergy , ale i tak si dovedu představit jejich ceny v příštím roce. Veškeré převody proběhly perfektně, u plynu jsem byl přepojen skoro ihned a u elektřiny budu odebírat od 1.2. s ohledem na tříměsíční výpovědní lhůtu. Ale s cenou něco přes 1 300 Kč/MWh rád počkám.

Mám známého Karla, který léta topil uhlím. Loni se rozhodl využít dotací a změnil vytápění na plyn. Má roční spotřebu 46 MWh plynu. Když BEE zdražila plyn a elektřinu, tak jsem se cítil zodpovědný za to, že Karel si vybral promoční produkt pro spot Start++ s garancí ročního fixu za 599 kč/MWh. Poradil jsem mu, že vybereme spolu levnějšího dodavatele. Po mých zkušenostech jsem se obrátil zase na eCentre. Ale to jsem narazil. Podle eCentre požadoval E.ON v případě odstoupení od smlouvy s BEE písemnou akceptaci ukončení smlouvy, asi důvodem byly zkušenosti s touto firmou. Poslali jsme tedy odstoupení od smlouvy s tím, že jsme několikrát volali, kdy už akceptaci pošlou. Vždy tvrdili, že jí poslali, ale ani za tři týdny Karlovi nic nepřišlo.

BEE ukončila činnost, eCentre dokončila vyřízení posledních objednávek, Karel bude mít plyn snad za 570 Kč/na dva roky. Dnes se ale pochlubil se zálohou na plyn od innogy jako jeho dočasného dodavatele poslední instance, než se připojí E.ON, má zaplatit do konce října 28 tis. Kč, před tím platil zálohy něco přes 4 tisíce. Pěkný podraz od jeho bývalého dodavatele.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.