Jak vylepšit ekvitermní regulaci?

Rubriky:

Reklama
ZH Zbyněk Halousek @zby61 před 2 roky26.10.2021 21:14:00
Jak vylepšit ekvitermní regulaci?

Mám v domě kondenzační kotel řízený termostatem pro ekvitermní regulaci, takže teplota, na kterou kotel ohřívá vodu, je determinována venkovní teplotou. V zásadě jsem s tím srozuměn, nicméně v případě mého domu má tato regulace jednu velkou nevýhodu. Dům má hodně bohaté prosklení, v obýváku je to snad 20 m2, takže když je v topné sezóně sluníčko nízko, a je jasno, místnosti se přehřívají. Regulace funguje správně a vyhřívá dům (obývák) řekněme na 22 stupňů, ať už je venku plus 10 nebo mínus 10, ale jakmile se do oken opře sluníčko, teplota vyskočí i několik stupňů výše (i o více než 5 stupňů), ať už je venku jakkoliv. Když jsme doma, přepneme termostat na noční režim, a třeba i otevřeme okna, ale doma docela často nikdo není, takže se topí zbytečně, a i to vedro je nepříjemné.
Jak by se to dalo vyřešit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

135 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.