Nevýhoda TČ VZDUCH-NĚCO

Reklama
FP František Polášek @frantisek.polasek před 2 roky30.10.2021 09:07:52
Nevýhoda TČ VZDUCH-NĚCO

Tepelná čerpadla VZDUCH-NĚCO jsou nevýhodná oproti ZEMĚ-VODA. Teplota v zemi je skoro konstantní, ale teplota vzduchu během dne hodně kolísá a proto má toto čerpadlo během dne různou účinnost. Ve dne, kdy je vyšší teplota není potřeba prohnat čerpadlem takové množství vzduchu jako v noci kdy je nižší teplota. Také záleží na tom v jaké výši nad zemí je venkovní jednotka umístěná. Většinou se staví čerpadla na zem, kde je nízká teplota. Pokud to jde umístit venkovní jednotku co nejvýš, kde je teplota o několik stupňů vyšší, což znamená úsporu energie.
Pokud to jde čerpadlo v noci úplně vypnout a zapínat třeba až v 10hod na 28 stupňů do 16hod. Teplo se naakumuluje do zdí a když je čerpadlo vypnuté uvolňuje se teplo ze zdí. Tento režim je vhodný jen pro objekty, které nejsou stále užívané atp.
O nevýhodách těchto TČ se nikde moc nepíše.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.