jaky dodavatel na spotove ceny?

Rubriky:

Reklama
KD Kopic Daniel @daniel2 před 2 roky31.10.2021 20:25:13
jaky dodavatel na spotove ceny?

Ahoj,

můžu poprosit o váš názor, jakého případně vybrat dodavatele, když by měl člověk zájem mít ceny na spotu .... věřím, že by to dnes mohlo vyjít zajímavěji než fixovat v tento moment (skončil jsem i s plynem i EE u DPI po krachu Kolibříka od Skautů) .... až si ten trh snad sedne v průběhu roku, tak pak bych to opět buď přes skauty nebo sám fixnul.... rozumím, že to je risk.

1) Od Skautů přišla nabídka na Bidli. Tam mi trochu vadí, že to je s úpisem do konce roku 2022. u Spotu bych očekával volnost (max 3 měs výpovědní lhůta) a četl jsem názor, že cena za služby obchodu za 289 Kč/MWh také není úplně výhodné (nedokáži posoudit, ale při ceně plynu kolem 60-70 EUR/MWh (bez DPH) by to dělalo cca 13 - 16% ceny... pokud by šla cena i níže, tak ještě více.....

2) zajímavě vypadá Bezdodavatele.... má k tomu někdo nějaký komentář, zda ano či ne? Někdo říká, že to je propojeno s BE, ale rozumím tomu tak, že jeden z manažerů BE si udělal svůj podnik, takže by mi to asi nevadilo....

3) jsou nějací další dodavatelé na Spot, kteří stojí za úvahu? ideálně někdo z těch velkých? ČEZ, EON, PRE, PPAS, Innogy????

Vím, že se to tu řešilo na víceromístech, ale nikde to nebylo takto pohromadě.

díky za názory
Dan

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.