Jaká krbová kamna do malého obýváku

Rubriky:

Reklama
MN Marek Nebyla @marek_ne před 2 roky01.11.2021 15:58:51
Jaká krbová kamna do malého obýváku

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s výběrem krbových kamen do obývacího pokoje rekonstruovaného bytu. Pokoj má rozměry 3,7 x 4,7 m, celkový objem je 46,3 m3. Byt je v cihlovém bytovém domě z 50. let minulého století v Polabí, dům má polystyrenovou izolaci a relativně nová plastová okna. Někde jsem našel, že k výpočtu potřebného výkonu kamen potřebuju tepelné ztráty místnosti, ty se mi ale bohužel z průkazu energetické náročnosti budovy nepodařilo vyčíst. Třeba budete mít víc štěstí, přikládám screenshot.
Kamna budou vytápět obývací pokoj, kde budou stát v rohu do bytu, otevřenými dveřmi půjde nějaké teplo do chodby, obývák sousedí stěnou u kamen s dalším pokojem. Máme připravený centrální přívod vzduchu.
Co jsem odhadl podle nějakých průměrných ztrát pro různé typy budov a izolace, tak by kamna měla mít co nejnižší výkon, přibližně 2-3 kW. Po zběžné prohlídce trhu jsem zjistil, že takových kamen moc na trhu není, jestli vůbec nějaká. Uvažujeme nad těmito kandidáty:
Jotul F 105 R B https://www.jotul.cz/vyrobky/kamna/jotul…
Jotul F 105 R LL https://www.jotul.cz/vyrobky/kamna/jotul…
HETA INSPIRE 40 https://www.give.cz/p/heta-inspire-40
Haas & Sohn Salerno II https://www.haassohn-rukov.cz/produkty/k…

Můžete mi prosím poradit, jestli uvažujeme správným směrem, doporučit nějaká z uvedených kamen, případně úplně jiná, která by se hodila do popsané situace?

Děkuju

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.