Spínání topné tyče v AN

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Socha @tomas.socha před 2 roky03.11.2021 09:45:02
Spínání topné tyče v AN

Do otopného systému na tuhá paliva budu instalovat třetí AN o objemu 750l, tentokrát s nerezovým výměníkem na TUV. Zároveň do středu nádrže příjde topná tyč vytápěná přebytky FVE. Můj první dotaz zní, jak bezpečně termostatem spínat (spíš tedy vypínat) 3f topnou tyč zapojenou do hvězdy. Mohl bych pořídit přímo tyč se zabudovaným termostatem, problém ale je, že kotlem natápím AN kolem 90°C (na výstupu TUV z výměníku bude trojcestný ventil) a termostaty na tyčích, co jsem našel mají maximum okolo 75°C. Přebytky by tedy valnou část topné sezóny neměly co ohřívat.
Druhý dotaz zní, jestli nevíte o topné tyči, která by se dala umístit do jímky na teploměr - jen jako nouzovka na dohřátí nejvyšší části nádrže kdyby dlouho nesvítilo. Musela by mít maximální délku 28 cm, závit G1/2, horizontální instalaci a krajních 10 cm by nesmělo topit.
Děkuji za vaše zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.