Zdravím.
Mohl by mi prosím někdo poradit: Mám rodinný dům a roční spotřebu elektřiny cca 4 mWh. Elektrikou ohřívám vodu a vařím (topím dřevem). Díky tomu, že mám elektrický bojler mám tarif D25d, tudíž i několik hodin denně nízký tarif. Nyní mi dorazil od ČEZ nový ceník a já přemýšlím, že koupím ke kotli na dřevo druhou akumulační nádrž s ohřevem užitkové vody a budu bojler na zimu vypínat.
Otázka zní - může se stát, že by mi ČEZ při nějakém poklesu spotřeby (který si neumím vypočítat), zrušil ten nízký tarif?
Předem moc děkuji za odpovědi, Míla Kroužek
Čistě teoreticky by mohl, protože nebudete díky zrušení el. bojleru již splňovat formální podmínky pro přiznání sazby.…
Určitě ne, Čezu to nevadí. Jde trochu o to jestli nebudete mít dlouhé trubky ze sklepa do bytu. Potom bude záležet…
Kdysi jsme měli v baráku 2 domácnosti - ta má měla spotřebu EE cca 100kWh/měsíc a ta druhá 400 kWh/měsíc (el. bojler…
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení