Vaillant ecoTEC plus 246/5-5 - odchází regulátor plynu

Rubriky:

FH Franta Hanzlík @franta.hanzlik před 3 roky06.11.2021 07:37:27
Vaillant ecoTEC plus 246/5-5 - odchází regulátor plynu

V uvedeném kotli (celý název modelu na štítku: VUI INT II 246/5-5 R4) starém cca 5 let už podruhé "odešel" krokový motorek regulace plynu, součást plynové armatury (spolu s plynovým ventilem) Honeywell VK8515MR4506. Konkrétně dojde k přerušení vinutí krokového motorku, a i vinutí v něm integrovaného přídržného elektromagnetu.
Je to normální? Nemůže být problém v nějakém seřízení kotle apod, dá se proti tomu něco dělat?
A - co je mi podezřelé - kotel je na zemní plyn, ale uvedená armatura, podle toho co jsem dohledal i podle nápisu max. tlaku 65 mbar na ventilu plynu, vypadá že je určena spíše pro svítiplyn/propan-butan, než zemní plyn. Nemůže být problém tady?
Předchozí kotel, také Vaillant, sloužil bez problémů 16 let (pravda, neměl ohřev TUV), takže jsem značce celkem věřil. Teď ale začínám být víc než skeptický...
Předem děkuji za každou radu!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.