Dobry den,
topim i ohrivam vodu v bojleru TC. Pro prepinani pouzivam trojcestny ventil VRG232. Z grafu teploty bojleru se mi vsak zda, ze behem topeni bojler rychleji vychlada. Trojcestny ventil mam na vstupni teple vode a na vracecce je Tcko. Pokud na Tcko sahnu behem topeni, tak je horke. Vim, ze ventil ma nejakou netesnost (0,05%). Nevim ale, jak velka v realu opravdu je a jak velky vliv muze mit na vychladani bojleru. Kontroloval jsem obe krajni polohy pohonu a jsou v 90 stupnich, takze mi prijde, ze ventil je otoceny spravne.
Existuje nejaky jiny, lepsi prepinaci ventil v dn25, ktery by tolik nepropoustel? U ventilu VZC161 se pise nulova netesnost, ale bohuzel se nedela v DN25.
Dekuji za rady.
Jasny, to dava smysl. V jinem prispevku jsem se opravoval, ze mam 131. Tedy ventil, ktery by i dle jejich odpovedi…
před více než rokem
Schválně jsem dal dotaz na hlavní zastoupení firmy u nás. Celý text s odpovědí přikládám: Odpovědi jsou v dvojité…
před více než rokem
Mate samozrejme pravdu, sekl jsem se o 2 rady. Mezi trojcestnym ventilem a bojlerem mam jeste rucni ventil. Zavrel…
před více než rokem
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení