stávající sjezd/chodníkový přejezd nad úrovní nového chodníku

Reklama
VJ Vojtěch Jelínek @vojtech.jelinek před 2 roky07.11.2021 11:58:22
stávající sjezd/chodníkový přejezd nad úrovní nového chodníku

Vážení,
probíhá u nás výstavba nového chodníku. Komunikace/chodník jsou v mírně svažitém terénu a kolmo k nim je existující vjezd ke stání auta vedle domu (přístřešek i sjezd povolen). Při zachování stávajícího sklonu chodníku je hrana sjezdu nad úrovníku budoucího cca 13 až 22 cm a chodník tuto nerovnost určitě nedokáže pokrýt při dodržení hodnot stanovených související normou (dle mého laického názoru). V rámci územního řízení jsem na to upozorňoval stavebníka i stavební úřad a docílil podmínky do rozhodnutí společného stavebního povolení. Podmínka předjímá maximální míru zachování sjezdu a případnou úpravu dle dohody při realizaci. Nyní se chodník realizuje aniž by mne kdokoli kontaktoval. Přitom podle neoficiálních informaci (od sousedů) prý diskutovali (investor - město), že chodník zvednou na maximální úroveň - tj. cca 11 cm pod hranu vjezdu s tím, že já si budu vjezd dále upravovat (!) nebo si vyrobím po kolaudaci na chodník nějaký nájezd.

Popsaný stav a stavebníkem uvažované řešení považuji za pochybné. Na chodník dávat určitě nic nechci, protože by to (myslím si) bylo překážkou a v přpadě úrazu bych mohl nést odpovědnost. Ani úprava vjezdu z mé strany nepovažuji za správnou, protože to bude stát nemálo úsili (i peněz). Věc vnímám spíše jako problematiku k řešení stavitelem (např. jako vyvolanou investici (ubourání hrany vjezdu a úprava navazující části vjezdu na mém pozemku v nezbytném rozsahu). Jaký je Váš názor a jak doporučujete dále postupovat?

V pondělí chci volat na město, ale nechci zdržovat realizaci, takže uvítám každý související věcný názor. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.