Solární system na dům s TČ

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Maťa @lukas.mata před 2 roky08.11.2021 09:10:52
Solární system na dům s TČ

Dobrý den

rád bych se zeptal na názor ( ideálně někoho kdo takovou sestavu vlastní ) na fotovol. elektrárnu ve spojení s Tč. Mám tepelné čerpadlo NIBE vzduch voda . Celkové náklady jsem zatím měl na dům zhruba 6,5 MWh. Po aktuálním zvýšení dotace na solarní panely a zvednutí ceny za energie, jsem začal přemýšlet , jestli se to už nevyplatí. Nejsem si jist návratností ani případně typem sestavy, jestli s baterii a kterou a nebo bez. Rád bych se proto zeptal někoho kdo to nejlépe vlastní a vidí ty reálné hodnoty . Předpoklad že budeme doma 3. Bazén nemám, zatím nevím jestli bude . Střecha je bezproblémů orientovaná na jih. Zatím nad tím přemýšlím tak, že když nejvíc vyrábím tak v týdnu je člověk v práci a nemá tu elektřinu vlastně skoro na nic, kromě nabití baterek, což asi nemá návratnost.

Topení do podlahovky ( ohřev vody ) z tepelného čerpadla konrkétně NIBE 2120 venkovní a VVM320 vnitřní jednotka

Díky moc za odpověď Lukáš

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

92 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.