dobry den.
Na vašem webu jsem si všiml, že na vašem webu je k dispozici technická podpora a konzultační služba, mohu se vás tedy zeptat na problém, který mám s topným systémem, který se chystám postavit.
V současné době stavím topný systém na elektrický kotel o výkonu 28 kw. Nejvzdálenější vzdálenost od radiátoru ke kotelu je 35m (nakreslím schéma a přiložím k tomuto emailu)
Budova má nová plastová okna postavená ze 40 cm silných cihel před 60 lety a vnitřní zateplení sklolaminátem se sadrokartonem.
Mám problém s výběrem velikosti cu trubky pro připojení mezi kotel a radiátor, nevím jak vybrat největší velikost trubky pro správnou techniku, mám si vybrat největší velikost hlavní trubky je 35 zmenšení na 28 a 22 nebo stačí největší velikost jen 22
můžete mi poradit je to v pořádku. upřímně děkuji.
Beru to jako optimální variantu. Tedy minimální náklady vhodné pro tepelné čerpadlo. Vnitřní zateplení je náročné na…
Počítal jste si jaké budete mít provozní náklady ? Vytápět podobný dům elektrokotlem je nesmysl. Co to je vnitřní…
Máte nějak spočítánu spotřebu v kW a provozní náklady? Tři dnešních cenách to je sebevražda. A kudy chcete vést ty…
Tento výpočet je spíše takový hrubý odhad. Pokud chcete spočítat TZ, tak vyplňte následující údaje Ochlazovaná plocha…
před 3 roky
V první řadě se asi cenou za topení nedostanete pod 100t. Izolací uvnitř přijdete o akumulaci. Co jste mohl udělat tak…
před 3 roky
Musíte počítat podle velikosti ochlazovaných ploch. Odhad jsem Vám již posílal, je třeba upřesnit strop a podlahu. A…
před 3 roky
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení