Na základě pomoci zde na fóru mám již namontován zmíněný kotel. Výkonově to bude ok, topí celou dobu, kdy je zapnut prostorový termostat, bez cyklování. Modulace sníží výkon na minimum a tak vydrží jet hodiny.
Nemám ekvitermní regulaci a tak budu muset občas ručně regulovat výstupní topnou vodu. Servisák mi nastavil 55st. Zdá se mi to docela dost na současné klimatické podmínky. Stáhl jsem ho na 50st. Teplota zpátečky po dosažení 50st a modulaci výkonu se ustálí na 35,5 st. Spotřeba plynu byla za 24h 3,3655 m3 a kondenzátu nakapalo 4,45l.
Je nějaká tabulka, venkovní teplota proti teplotě topné vody? Je nějaké spodní omezení, když se všude uvádí, že čím menší teplota zpátečky, tím lepší?
Děkuji pane Ondřeji za tip. Vemu ten novější.
před 4 měsíci
Pokud nebude mít ten CAR V2, dohřívá kotel stále na nastavenou teplotu vody v bojleru. Já to mám tak, že okno ohřevu…
před 4 měsíci
Děkuji za info. Těch 30 minut je pro mě ok. Nepotřebuji napouštět vanu a ani manželka. Co máte na mysli tím "umí…
před 4 měsíci
66 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení