Fix nebo ne-fix?

Rubriky:

Reklama
TM Tom Mot @tom.mot před 2 roky11.11.2021 19:03:26
Fix nebo ne-fix?

Zdravím,

rád bych se poradil. Máti uzavřela v první polovině října po ukončení činnosti Bohemky s podomním obchodníkem smlouvu ohledně dodávek el. energie se společností Lama energy. Za to jsem ji zcela po právu vyčinil a už si chystal 5K na pokutu, kterou jsem byl připraven zaplatit za odstoupení od smlouvy, jelikož Lama neumožňuje ani v případě dálkového prodeje od nich beztrestně odejít do 15 dní od začátku dodávek, což už o něčem svědčí.

Nicméně dnes jí dorazila smlouva a je kupodivu dobrá. Má platit 1999,- Kč/Mwh bez DPH, což je na dnešní poměry super. Podle stránek výše zmíněné společnosti se jedná o fixovanou cenu Tarif EXCLUSIVE, nicméně o žádné fixaci jsem se ve smlouvě nedočetl.

Společně se smlouvou došel ceník, kde mimo jiné stojí:

"Toto cenové ujednání je platné ode dne účinnosti smlouvy v délce trvání 3 (tří) let. Počínaje prvním dnem po skončení platnosti tohoto ceníku bude cena za elektřinu účtována dle platného ceníku produktu EXCLUSIVE."

Za mě je to fixované, nicméně jsem smlouvu ukázal kolegovi, který tvrdí opak a vzhledem k tomu, že v těchto věcech jsem hotentot, doufám, že mi zde někdo zkušenější osvětlí, jak to básník vlastně myslel. Připojuji cenové ujednání v podobě přílohy. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.