Regulace tepelného čerpadla

Rubriky:

Reklama
JP JP PJ @jp.pj před 2 roky13.11.2021 22:42:56
Regulace tepelného čerpadla

Dobrý večer,
prosím vás o radu ohledně možnosti regulace běhu TČ.
Opravil jsem starší kousek (Airwell MQH06) a chtěl bych ho vyzkoušet na vytápění domu. Původně běželo jako výrobník studené vody pro chladič, tudíž čerpadlo stále běželo a regulovalo se podle teploty vody. Při testu topení jede v pohodě, s 7kW fukarem.
Jak probíhá regulace teploty u ostatních TČ? Tohle má pouze kontakt pro ON/OFF a pro noční útlum. Je úplná blbost např. pomocí pokojového termostatu? Předpokládám, že když by stále běžela oběhovka v TČ, tak by ochlazovala natopenou vodu v okamžiku, kdy nebude třeba topit. TZ domu je 3,5kW/-13st a v těchto teplotách spíná současný elektrokotel s 5kW max. 3-4x do hodiny.Máme kombinaci radiátorů s podlahovkou, oboje navrhuté na stejnou teplotu (max. do 40st). Můžu k tomu zapojit i 30litrovou taktovací nádrž (výrobce říká min.15litrů).
Děkuji za pomoc.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.