Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, potřebuji poradit .Do topného systému kde byly připraveny od topenáře vývody na aku nádrže jsem připojil dle doporučeného schématu tři aku nádrže o objemu 330l.Při připojení nádrží se mi tlačí zpátečková voda z radiátorů do aku nádrží a jen malá část zpět do kotle potažmo do Ládomatu 22,přívod do aku nádrží je vlažný .Zapojeni aku nádrží je dvoj bodové. Cirkulace vody do radiátorů je nucená čerpadlem a cirkulace vody do aku nádrží je samotíží. Mám strach aby se nevyvařila voda v kotli a nedošlo k jeho zničení. Kotel atmos C25St?Dle topenáře je vše v pořádku. Děkuju za radu
Ano, to je známý nesprávný mýtus o fungování akumulace a snaze o co nejrychlejší pouštění tepla do baráku. I když AN…
před 3 roky
Mně se na tazatelově schematu nelíbí ten ventil M - mezi nádržemi a tím křížením ... nabíjení a vybíjení akunádrží by…
před 3 roky
S pánem jsem mluvil a nemá s kotlem zkušenosti, tak topil jen na 80°C. Laddomat má patronu v základu 78°C a zpátečka…
před 3 roky
19 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení