Posouzení rozvodů rekuperace

Rubriky:

Reklama
JS Jiří Slabyhoudek @jiri.slabyhoudek před 2 roky15.11.2021 10:02:49
Posouzení rozvodů rekuperace

Dobrý den,
právě dokončujeme hrubou stavbu a již řešíme rozovdy rekuparace. Dostalo se nám celkem dost různých návrhů a každý se snaží prosazovat to svoje. Celkem dost jsem si toho načetl, ale praktické zkušenosti s tím nemám. Tak by mě zajímalo, zda by nám s tím někdo prosím neporadil? Jeden dodavatel doporučujě rekuperační jednotku na půdě a rozovdy vést zvrchu dolů. (půdu je nevytápěná) druhý navrhuje rozovody v podhledu, který je již vytápěný. Rozovdy budou pod stropní tepelnou izolací. V podhledu je relativně dost místa (30cm), takže co jsem se tak dočetl tak vzhledem ke kondenzaci a tepelným ztrátám bude vhodnější mít jednotku a vedení umístěné ve vytápěné místnosti. Ale co nás celkem překvapilo je rozdílnost řešení co se týké vyústění rekuperace. Mohl by nám s tím prosím někdo poradit? Zda je lepší mít v místnosti více menších přívodů nebo jeden větší? Popřídě nějakou skicou poslat doporučený rozvod s nějakým komentářem, prosím?

Moc moc děkuji všem za pomoc.

S pozdravem,
Jiří Slabyhoudek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.