výběr plynového kotle - Protherm gepard

Rubriky:

Reklama
TN Tomáš Němec @tomas.nemec141 před 2 roky19.11.2021 15:54:28
výběr plynového kotle - Protherm gepard

Zdravím všechny, Rozhoduji se o koupi nového plynového kotle. Respektive, mám v baráku tento: https://www.topenivodaplyn.cz/mora-top-h… z roku cca 2004, pak se od roku 2012 do teď používal kotel na dřevo (Viadrus), kterému teď končí platnost kvůli energetické třídě. Nově bych chtěl přejít znovu na plynový kotel pravděpodobně tento: https://www.topenivodaplyn.cz/protherm-g…

Proč to vypisuji, zemřel mi otec, který v baráku bydlel a nemám tolik zkušeností s výběrem nového ani celkově topných systémů.

Plocha k vytopení je cca 160m2. Jedná se o starší barák z roku 1969, jsou zde litinové radiátory. Nová fasáda a zateplení se nedělalo.

Uměli byste mi poradit, zda kotel, který jsem si vybral by byl vhodný? případně uměli byste doporučit jiný? Bude určený k vytápění baráku.
Klidně bych nechal ten starý, ale bojím se, že v zimě by nemusel být dostačující.
Na vodu mám bojler.

Odvětrávání zplodin tam funguje na stejném principu, že? Respektive, pokud tam byl ten starý a dá se pryč, tak by měl jít poměrně lehce nahradit za nový?
Komín by měl být podle zprávy z plynofikace vyvložkovaný.

Děkuji mockrát,

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.