Výměna topné vody při instalaci nového kotle

Reklama
PN pavel navratil @blific před 2 roky23.11.2021 16:40:57
Výměna topné vody při instalaci nového kotle

Dobrý den,
nedávno jsme byli nuceni vyměnit starý atmosferický kotel za nový Junkers Cerastar ZWR 18-7 KE (starý kotel se rozbil, neznáme příčinu). Topná soustava se skládá ze tří deskových radiátorů + žebříku v koupelně + litinových trubek. Stáří soustavy hodnotím minimálně na 20 let (předchozí kotel se začal vyrábět v roce 1998).
Přemýšlím, jestli má smysl vyměnit/vyčistit topnou vodu, aby se prodloužila životnost nového kotle. V manuálu se nic konkrétního nepíše, pouze se uvádí doporučené antikorozní prostředky. Plynař při instalaci vyčistil filtr v kulovém ventilu na zpátečce topné vody. Natlakování soustavy proběhlo v pořádku. Vypustil jsem vzorek otopné vody, který je mírně zakalený do černa (jiné nečistoty nejsou vidět). Neznám tvrdost ani jiné údaje vody z kohoutku.
Jaký je doporučený postup v této situaci - vyměnit vodu s chemickou úpravou nebo nechat systém v aktuálním stavu?
Děkuji za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.