Rezavá trubka, jak dlouho vydrží?

Rubriky:

Reklama
JA Jan @jan516 před 2 roky23.11.2021 18:21:40
Rezavá trubka, jak dlouho vydrží?

Dobrý den, před třemi lety jsme koupili starý barák z období druhé světové války a neustále se potýkáme s nějakými problémy. Rozhodl jsem se obrátit na toto fórum v naději, že mi někdo vzdělaný poradí. Tak tedy k věci, v baráku topíme vafkami. V jednom pokoji se vytváří kondenzace na trubce, protože je vedená skrz cca půl metru zdi chráničkou ven. Když je v zimě pod nulou nebo kolem nuly a já cca 10 hodin pokoj nevětrám a topím, z trubky uvnitř místnosti vyloženě kape voda a na zdi se rozlézá mokrý flek. V místě kondenzace z trubky kompletně slezla barva a objevuje se rez. Před cca 3 měsíci tu byl plynař na revizi vafek a řekl mi, že tyto trubky vydrží x desítek let než úplně proreznou. Já si ale myslím, že v tomto případě, kdy je trubka neustále mokrá a veškerá barva slezla, nebude dlouho trvat než začne utíkat plyn z čehož mám takové obavy, že skoro nemůžu spát. Z venku jsem zkoušel obalit trubku mirelonem/izolační vatou doufajíc, že kondenzace přestane. Bohužel nepřestala. S největší pravděpodobností barák zase prodáme jelikož problémů je víc, ale chci vědět, jak dlouho podle vás trubka vydrží? přikládám fotky. Předem děkuji za všechny názory a rady, Jan.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.